Illustratief
ontwerper José

Met mijn werk als illustratief ontwerper wil ik het leven van mensen verrijken met beelden die inspireren, hoop geven en die ideeën visualiseren. Met veel plezier werk ik aan illustraties en ontwerpen. Illustratief ontwerpen vind ik dan ook het mooiste vakgebied dat er is. Samen met klanten werk ik aan hun visuele identiteit, ontwerp ik campagnes, illustraties en verschillende marketing uitingen. Als illustratief ontwerper combineer ik mijn achtergrond in industrieel ontwerp en grafische vormgeving met mijn tekentalent. Op deze manier maak ik illustratieve ontwerpen die je zichtbaarheid vergroten en de boodschap visueel verspreiden. Samen bereiken we jouw doelstellingen. En daar word ik blij van.


Over José

Mijn allereerste boek illustreren

José Boekema is het bedrijf dat ik in de lente van 2013 oprichtte toen ik mijn eerste boek ‘Vraag maar raak’, van Gary Chapman, illustreerde. Inmiddels werk ik fulltime als illustratief ontwerper vanuit mijn werkplek in Enschede. Ik creëer concepten en illustratief werk voor bedrijven. Daarnaast maak ik illustraties voor boeken en tijdschriften. Mijn stijl is vrolijk, krachtig en kleurrijk.

CONCEPTONTWIKKELING
Heb jij moeite om een opvallende marketingactie te bedenken? Wil je aan de slag met je website maar weet je niet waar je moet beginnen? Vertel mij je verhaal en ik doe de rest. Van het maken van een plan, passend bij je wensen en budget, tot het realiseren van de campagne of website.


Mijn allereerste boek illustreren

Als illustratief ontwerper ben ik gespecialiseerd in het helpen van bedrijven die willen opvallen en hun verhaal willen vertellen. Een goed ontwerp passend bij jouw bedrijf, begint bij een visuele strategie. Ik neem je mee in een creatief proces. Daarvoor ontwikkelde ik mijn eigen methode: de visuele strategiesessie.

WAAROM ILLUSTRATIEF ONTWERP? 
De kracht van illustraties is groot. Illustratieve ontwerpen zetten de toon voor een merk. Illustraties versterken je boodschap, geven speelsheid en eigenheid aan een uitstraling. Een praktisch voordeel is dat illustraties in elk gewenste kleur, formaat en stijl kunnen worden gemaakt en zo gemakkelijk onderdeel worden van een huisstijl.

Illustraties verrijken verhalen, versterken je boodschap en geven plezier. Zo dragen mijn illustraties voor de GGZ bij aan het informeren en inzichtelijk maken van het programma Continuïteit van Zorg. Met de campagne voor AutoleaseCentrum zorg ik voor een glimlach op het gezicht van klanten en tegelijk ondersteunt de illustratie de boodschap over veiligheid in het verkeer. Ik word vrolijk van het bedenken van de concepten en het maken van alle illustratieve ontwerpen. En heel blij van de enthousiaste reacties van mijn klanten.

HIERMEE KAN IK JE HELPEN:

WELK VERHAAL MAG IK VOOR JOU ILLUSTREREN?
Ontdek zelf de kracht van illustratief ontwerp. Ik vertel je er graag meer over. Zullen we kennismaken?

DEZE OPDRACHTGEVERS GINGEN JE VOOR:

Diergaarde Blijdorp 
Jeugd GGZ 
Dimence Groep 
Mindfit 
Evangelische Omroep
AutoLeaseCenter 
Uitgeverij Ark Media 
Ambroise 

Vertel me hoe ik je kan helpen!
Eerst nog wat ideeën op doen of
brainstormen? Direct aan de slag?

“José luistert goed en maakt vervolgens een passend ontwerp.”

- Marjon Tjepkema

José Boekema heeft voor mij drie voorbeelden voor ansichtkaarten ontworpen met een quote op de voorkant en mijn logo en adresgegevens op de achterkant. Omdat ik niet kon kiezen uit de mooie ontwerpen heb ik ze alle drie besteld. Ze heeft goed geluisterd naar mijn klantwens en een passend ontwerp gemaakt. Ik heb hierdoor nu een speciaal soort visitekaart erbij, tevens aanmoedigingskaart voor mijn klanten en daarbij ook een bijzondere manier om de aandacht op mijn dienstverlening gekregen. Ik kan José Boekema van harte aanbevelen voor illustraties voor jou als ondernemer!

Eigenaar Tjepkema Coaching | www.tjepkemacoaching.nl

“Je enthousiasme, initiatieven en inzet zijn erg aanstekelijk.”

- Ron Molendijk

Je enthousiasme, initiatieven en inzet zijn erg aanstekelijk. Je hebt mij onlangs volledig verrast met een sessie inclusief moodboard & ideeën voor acties. Dit waardeer ik heel erg en vind het erg leuk hoe je met mij meedenkt om AutoLeaseCenter een onderscheidend karakter in de markt te geven. De eerste reacties op de kerstcampagne heb ik al ontvangen, de campagne slaat aan! 

Eigenaar Autoleasecentrum | www.autoleasecenter.nl

“Elke keer leuk en verrassend.”

- Bianca Cooper

Samenwerken met Jose voor Eva-magazine is elke keer opnieuw leuk en verrassend. Jose’s enthousiasme, originaliteit en creativiteit zijn tekenend voor haar werk. Verschillende stijlen en concepten zorgen voor unieke illustraties die naadloos passen bij uiteenlopende Eva-artikelen.

Beeldredacteur magazine Eva | www.eo.nl/eva

“Het ontwerp van het jaarverslag draagt bij aan de leesbaarheid en herkenbaarheid”

- Rita Kamphuis

In de Verbinding willen we verhalen laten zien van het afgelopen jaar. Verhalen die gaan over onze cliënten, klanten of vrijwilligers. Het ontwerp van het jaarverslag draagt zeker bij aan de leesbaarheid en herkenbaarheid van onze jaarlijkse uitgave. Dat krijgen we ook terug van onze relaties.

Corporate marketing- en communicatieadviseur | www.dimencegroep.nl

“José heeft onze wensen vertaald in een fris website ontwerp”

- Annelies de Jong

Onze bedrijfswebsite was al een hele tijd toe aan een frissere look. Jose heeft de vormgeving verzorgd en hierbij goed onze wensen vertaald in het ontwerp. Ze heeft de kleuren uit ons bedrijfslogo gebruikt en speelse effecten toegevoegd die wij zeer konden waarderen. We hebben al veel complimenten ontvangen van klanten over de nieuwe website. Dus bedankt José!

Marketing & Communicatie Ambroise | www.ambroise.nl