Conceptontwikkeling: zo werk ik

Als illustratief ontwerper ben ik gespecialiseerd in het helpen van bedrijven die willen opvallen en hun verhaal willen vertellen. Hoe ik jou help bij het ontwikkelen van een creatief concept voor je visuele identiteit, campagne of marketingactie? Daarvoor ontwikkelde ik mijn eigen methode: het illustratief ontwerpmodel. Ik vertel je graag hoe dit creatieve proces werkt.

Vijf stappen naar een sterk concept
Het illustratief ontwerpmodel bestaat uit 5 stappen:
1. Visuele strategie
2. Schets en sfeer
3. Concept voorstel
4. Design
5. Realisatie


Creatief concept ontwikkelen
Startpunt van mijn aanpak is de visuele strategiesessie. Tijdens deze sessie in mijn studio neem ik je mee in een creatief proces. Voorafgaand aan de sessie ontvang je van mij een aantal vragen. Vragen over jouw specifieke probleem. Over je producten of diensten, je doelgroep, je doelen en je dromen. Kortom over je merkessentie. Tijdens de sessie maken we een visueel plan voor succesvolle beeldcontent. Dit vertaal ik naar een sfeerbord en concrete tips en vervolgstappen.

Van schets naar realisatie
In fase 2 werk ik aan de eerste schetsen, het concept krijgt vorm. Aansluitend presenteer ik je het totale concept. Na de correctieronde volgt het definitief akkoord in de designfase en ga ik over tot de realisatie van het illustratief ontwerp. Het resultaat? Ontwerp en vormgeving voor je website, een marketingactie, een nieuwe huisstijl, een logo of beeldmerk, illustraties voor een magazine of boek. Concreet: illustratief werk dat jouw merkwaarden versterkt en bijdraagt aan jouw zichtbaarheid.

Altijd eerst een strategiesessie?
Gebruik ik altijd deze strategiesessie voorafgaand aan een project of opdracht? Nee, zeker niet. Soms heeft een opdrachtgever of bureau zelf het campagne idee al ontwikkeld. Of zoekt een communicatiemedewerker, editor of beeldredacteur een illustratie passend bij een artikel, jaarverslag, boek of relatiemagazine. Dan is een strategiesessie niet nodig. Wel maak ik vaak een sfeerbord en schets, zodat we kleuren en stijl goed kunnen afstemmen voordat ik de definitieve illustratie maak.

Ken jij de kracht van illustraties?
Illustraties zijn een krachtig middel. Illustraties:
• verhogen je zichtbaarheid
• ondersteunen je boodschap
• versterken je concept
• onderscheiden je als merk
• visualiseren je verhaal
• maken je idee tastbaar
• verduidelijken
• vergroten de leesbarheid van een artikel
• brengen ideeën over

Ik ga graag voor jou aan de slag
Ik ben overtuigd van de kracht van Illustraties. Wil jij ook kennismaken met de kracht van illustraties en een goed ontwerp? Laten we afspreken. Dan vertel ik je graag hoe illustraties jouw verhaal ondersteunen.

Misschien wil je eerst een aantal voorbeelden van mijn werk bekijken. Blader dan eens door mijn portfolio.

Bekijk portfolio