Editorial girlsVrouwen
illustreren

Als illustratief ontwerper teken ik vaak mensen in verschillende settings. Voor tijdschrift Eva teken ik maandelijks een aantal vrouwen voor in het blad. Heel erg leuk om te doen! Vooraf krijg ik vaak een moodboard met kleuren. Ik lees de bijbehorende artikelen en schets wat ideetjes uit. Vervolgens werk ik de illustraties uit in Adobe illustrator of photoshop. Ik teken het geheel met de tekentablet. Doordat ik digitaal (uit)werk, kan ik snel kleuren aanpassen, textuur toevoegen of een andere houding uitproberen. 


Vrouwen<br> illustreren

tijdschrift Eva

Vrouwen tekenen is heel erg leuk om te doen. Ik kijk in modebladen of op Pinterest voor leuke outfit ideeën en houdingen. Ook ligt het boek modefiguren illustreren altijd binnen handbereik. Hoe teken je ook al weer een hand of voet in deze positie? 

Een illustratie moet natuurlijk een aantrekkelijk beeld geven, mooi in de stijl van het tijdschrift passen, maar vooral ook uitnodigen om te lezen. Een goede illustratie prikkelt en zet je hersenen al aan het werk voordat je begonnen bent met lezen.  


Ik wil een illustratie laten maken
Wil je een illustratie laten maken? Vertel me jouw verhaal, dan ga ik voor je aan de slag. Ik vertel je graag meer over mijn aanpak en doe je een na een (telefonisch) kennismakingsgesprek een prijsopgave.