illustratie huwelijkPortret illustratie bruiloft

Mijn werk als illustratief ontwerper bestaat vaak uit het maken van illustraties en ontwerpen voor bedrijven. Maar af en toe werk ik ook in opdracht van aanstaande bruidsparen en hun gasten. Zo illustreerde ik voor een hipster thema bruiloft het portret van Nadia, Chris en hun zoontje David. Dit deed ik ook voor de wedding van Hans en Dawn, voor hen mocht ik ook een kaart ontwerpen. De opdracht voor de kaart van bruidspaar Hans en Dawn bestond uit deze kernwoorden: Navy blue, modern klassiek, detail met ornament en roze of arelmoer kleurige sluiting van lint.


Portret illustratie bruiloft

Trouwkaart

Na het maken van van een moodboard en het schetsen van de eerste ideeën heb ik een ornament geïllustreerd met daarin details uit het leven van het koppel. De liefde voor volleybal, paarden, katten, indonesische tempel (waar het huwelijksaanzoek plaats vond) en zelfs de taart en auto waren alvast een stiekeme preview van hoe de taart en auto er op de dag zelf uit zouden zien! De kaart werd een blauw drieluik, met aan de binnenkant een witte kaart met de trouwtekst en informatie erop. Het geheel werd vastgestrikt met een roze lint. Hieronder zie je een concept illustratie van de kaart zoals gespresenteerd tijdens de conceptfase.  


"José heeft voor ons de uitnodigingen voor de bruiloft ontworpen. Ze heeft onze wensen en persoonlijkheden heel mooi in de kaart verwerkt. Het resultaat was echt prachtig en een mooi thema voor onze bruiloft. Daarnaast heeft ze van ons een portret gemaakt! Een blijvende herinnering aan onze mooie dag. We willen je dan ook heel erg bedanken voor je inzet en creativiteit."

- Bruid Dawn Korpershoek