Kerst campagnesKerst illustratie

De kerstperiode is een kans om bestaande en nieuwe klanten te verrassen met een leuke actie. Tegenwoordig krijgen we niet veel persoonlijke kerstkaarten meer thuisgestuurd, dus een echte kerstkaart doet het altijd goed. Helemaal leuk als deze wordt gecombineerd met een cadeautje of onderdeel is van een grotere campagne. Kortom, wil je jouw klant verrasen met kerst. Vertel me je verhaal en doel, dan vertaal ik dat naar een visuele strategie. Vervolgens werken we samen een passende campagne uit! 


Kerst illustratie

Klantrelatie onderhouden

Voor AutoLeaseCenter maakte ik een illustratief ontwerp voor de kerst campagne. Het concept: De winterse dagen zijn aangebroken en het is vroeg donker. Het team van AutoLeaseCenter is zuinig op haar relaties en stuurt spaakreflectoren voor de fiets om fietsers nog zichtbaarder te maken in het verkeer. Naast de wensen voor kerst en een voorspoedig, gezond 2018 heb ik de boodschap van de spaakreflectoren vertaald in een illustratief ontwerp. Op de voorkant van de kaart zie je een winters tafereel. Een fiets in een sneeuwbol, op de wielen heb ik de spaakreflectoren getekend. Als je de kaart vervolgens opent kom je in de sneeuw terecht, de koplampen van een auto staren je aan. In de lichtbundel staat de boodschap van AutoLeaseCenter.


Het geheel is een opvallende campagne, in de huisstijl kleuren en toch met een echt kerstgevoel! 

"De eerste reacties heb ik al ontvangen, de campagne slaat al aan! Deze reactie kreeg ik bijvoorbeeld toegestuurd: 'Top hoor! Veiligheid voorop!' en 'Ze zijn leuk Ron! Ik ga ze morgen monteren. Super veilig in deze donkere dagen!''
- Eigenaar Ron Molendijk

Letselschade advocaat is een serieus beroep, vaak begeleid je mensen die een ongeval hebben gehad. Wat stuur je dan met kerst? Tijdens een sessie met eigenaar Dennis kwamen we tot de conclusie dat we een positief gevoel willen versturen, een kerstboodschap met een kleine link naar een ongeval, maar op een niet-confronterende manier. We kwamen uit op een rendier in de kreukels. Ik illustreerde de kaart en verwerkte het logo van Schallenberg Letselschade in de achtergrond (de blauwe kerststerren). Op deze manier stuurde Dennis een blijk van waardering naar zijn relaties. Illustratief ontwerp past hier uitstekend bij!

Wil je tips voor een eigen kerst campagne? Op mijn blog schreef ik over 3 tips voor een eigen campagne.