Marketing kaartenReclame illustratie

Het doel van een marketing actie is het werven van nieuwe klanten, bestaande klantrelaties onderhouden en of bekendheid geven aan je bedrijf. Wanneer je werkt met illustraties kan je extra attentiewaarde aan je acties toevoegen. Meer vertellen dan alleen in woorden kan. Door het beeld en de kleuren zet je een bepaalde sfeer neer. In de bovenstaande afbeelding zie je de kaart die ik voor reclame bureau Lijnrecht illustreerde. Een kaart kan je gebruiken om klanten te bedanken, of in te zetten tijdens of na een kennismakingsgesprek. 


Reclame illustratie

Visuele boodschap

De kaarten met de tekst 'Samen durven groeien' illustreerde ik voor Kalinka Winkelman, organisatie adviseur. Zij vertelde mij haar verhaal van hoe ze mensen wil laten durven groeien. (Daarbij reed ze in een mini cooper, zie afbeelding) Vervolgens vertaal ik de boodschap en doelstellingen naar een visueel beeld, in dit geval een set kaarten. Illustraties kunnen ook op andere marketing uitingen gebruikt worden, zoals op het onderstaande schriftje voor Gemeente Dronten. 


Welke actie staat op jouw planning voor de komende maanden? Laat me weten wat je wilt bereiken, dan denk ik mee over een versterkende illustratie.