Uitgeverij JongbloedUit de
oude doos

Het bedrijf en merk José Boekema heb ik in de lent van 2013 opgericht toen ik mijn eerste boek, 'Vraag maar raak' van Gary Chapman, ging illustreren. Inmiddels is de tweede druk uitgebracht in 2016. Het is een cadeauboekje voor stellen. Op elke bladzijde staan vragen om je relatie te verdiepen. Naast de omslag illsutratie maakte ik veel illustrats voor het binnenwerk. Ze zijn nog met de hand getekend en ingescand. 


Uit de<br> oude doos

Mijn eerste werk

De bovenste illustratie met de auto komt uit het zomerboek van uitgeverij Royal Jongbloed. Ik tekende deze illustratie bij een artikel over kofferbak verkopen. Ik vond het zo leuk om te doen, toen wist ik, dit is wat ik wil! De komende jaren ga ik een bedrijf opbouwen rond illustratie en ontwerp: illustratief ontwerp. Er volgde al snel een tweede boek. Voor het boek 'Mama's eerste stapjes' maakte ik een omslag illustratie en doodles voor het binnenwerk. Leuk om te zien hoe mijn stijl zich door de jaren heen ontwikkeld en verandert, maar het handschrift is al duidelijk zichtbaar. 


De boeken zijn nog te koop via Sestra.nl. 
Vraag maar raak: UItgeverij Sestra, Royal Jongbloed. ISBN: 9789491844104. 
Mama's eerste stapjes: Uitgeverij Sestra, Royal Jongbloed. ISBN: 978941844140. 

Voor een goed overzicht van mijn huidige illustratie stijlen kijk je in het portfolio onder editorial illustraties en boeken en stationary.